Masak Kicap

Bahan :-

3 ekor ikan kembong
1 - biji bawang besar
1 - ulas bawang putih
1 - batang lada hidup (jika suka)
1 - sudu besar serbuk kari
Kicap secukupnya

Ikan digoreng dengan garam n kunyit
tumis bawang,masuk air sedikit,kicap then serbuk kari.
mendidih,masuk ikan,gaul rata then angkat......

lauk yang paling senang and sedap dimakan......kalau masak kicap sedap ikan air masin...
kalau ikan merah,kaci dan sewaktunya tak berapa sedap.....ikan camnie sedap buat lauk yg kering macam sweet sour or kari kering....

bile tambah serbuk kari....ade umph rasenya.....mase mak masak kat rumah mama sita mase kiterang rewang masa abang ijal kawin .....Pak Din n mama Sita suke.....siap tanya letak ape....so mak bagitaula....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Entry Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...